Ambachtelijke runder-stoverij

Ingrediënten

  • 5000 gram mager rundvlees om te stoven
  • 4000 gram gesneden ui
  • 200 gram Goulash-hacheemelange (01175)
  • 150 gram Delicatessen Juspoeder (01092)
  • 250 gram Perfecto 200 (04336)
  • 250 gram Saté Ketjap (07154)
  • 2 flesjes oud bruin bier
  • 5000 gram mager rundvlees om te stoven,
  • 4000 gram gesneden ui,
  • 200 gram Goulash-hacheemelange (01175),
  • 150 gram Delicatessen Juspoeder (01092),
  • 250 gram Perfecto 200 (04336),
  • 250 gram Saté Ketjap (07154),
  • 2 flesjes oud bruin bier

Bereiding

  • Snijd het rundvlees in blokken en meng met de droge kruiden. Meng Saté Ketjap, oud bruin bier en de uien erdoor. Verdeel de massa over twee bakken. Zet de bakken ongeveer 4 uur in een voorverwarmde combisteamer op 80°C, 90% vocht. Roer de massa na het garen goed door en laat afkoelen. Maak de massa dikker met circa 30-50 gram Perfecto per kilo eindgewicht als het te slap en/of vochtig is. Presenteer in een mooie schaal.

  • Consument: Verwarm de stoverij 5 minuten in de oven/magnetron op 750 watt of in de pan op laag vuur gedurende 15 minuten. 

Terug naar boven