25-maart-2024 |
Patisserie de Rouw Vught presenteert nieuwe (paas)innovaties

Patisserie de Rouw Vught presenteert nieuwe (paas)innovaties

In de aanloop naar Pasen introduceert Patisserie de Rouw in Vught een aantal nieuwe creaties.

Het onderscheidende chocolaterie-paasassortiment is uitgebreid met een drietal nieuwe chocoladefiguren gevuld met rijst-crisp: de Hartendief, Chickie en de hangoor-haas Flappie. Daarnaast is het sinds kort mogelijk om de befaamde nougatinetaart in voorgesneden superstrakke punten te verkrijgen. 

 Patisserie De Rouw staat bekend om het spectaculaire paasassortiment, waarin naast de prachtigste chocolade paas-eieren, dieren als hazen en kippen een glansrol vervullen. Nieuw is de Hartendief, een schattige chocoladekip in hartvorm die beslist de harten van jong en oud zal veroveren. Want hoe fijn is het om iemands hartendief te mogen zijn? Chickie met haar opvallende oogjes en wimpertjes is een lieve, stoere kip met het buikje van een ei. Het derde nieuwe lid van de familie is Flappie, de verrukkelijke chocoladepaashaas met prachtige hangoren. De chocoladefiguren zijn gemaakt van de allerbeste chocolade en hun buikjes zijn gevuld met de lekkerste rijst-crisp.

Wij houden van Holland 

Doris De Rouw: “Een groot deel van het paasassortiment is opgenomen in onze webwinkel. Hier kan men altijd een kijkje nemen om te zien wat het aanbod is. Na Pasen introduceren we het thema ‘Wij houden van Holland’, waarin we met Hollandse symbolen als tulpen en molens het voorjaar vieren en niet te vergeten Secretaressedag, Koningsdag, Suikerfeest en Moederdag. Daarbij lanceren we een prachtig gestileerd Hollandhuis van chocolade dat als een stolp ‘onderdak’ biedt aan een luxe cake. Een geweldig showstuk dat je op tafel zet en waar je samen met de visite heerlijk van kunt snoepen.”

Lekkernijen voor de paastafel

Liefhebbers van de paasbrunch kunnen bij De Rouw terecht voor lekkernijen om een mooie paastafel mee samen te stellen. Zo is er paasbrood, paastaart, roomboter-amandelcake in de vorm van een paaslammetje en zijn er vruchtenconfitures. Voor de hartige trek zijn er worstenbroodjes, (mini-)quiches, pasteitjes, kipragout, crackers en tomatensoep. Het ijsassortiment telt inmiddels negen smaken en vormt een heerlijke afsluiting van de maaltijd.

Nougatinetaart superstrak gesneden

De nougatinetaart is al 62 jaar de specialiteit van het huis. Doris de Rouw: “Voor deze heerlijke hazelnoot-schuimtaart met slagroom en knapperige stukjes nougat komen consumenten uit heel Nederland en zelfs uit België en Duitsland naar ons toegereden. Dankzij onze innovatieve apparatuur kunnen we deze klassieker in superstrakke punten snijden, wat heel handig is voor thuis. Hierdoor is het voor de klant ook goed mogelijk om de gesneden taart in te vriezen en telkens enkele punten uit de vriezer te halen. Hier krijgen we veel enthousiaste reacties over. We ontzorgen er ook onze horecarelaties mee, die zo gemakkelijk en snel een kwaliteitsproduct bij de koffie kunnen serveren. Iets wat in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt wel zo fijn is. Daarnaast draagt deze methode bij aan het reduceren van voedselverspilling. Overigens is de taart ook goed in te zetten als betaalbaar dessert.”

Familiebedrijf

Dat De Rouw een familiebedrijf is, is ook te zien op de vernieuwde website, die vormgegeven is door Klubb in Boxtel. Arthur de Rouw: “Op een van de hoofdfoto’s staan we samen met onze dochter Lisa en zoon Niels, die ook in het bedrijf werkzaam zijn. We hebben veel plezier in wat we samen met ons team van medewerkers doen. Op Instagram delen we onze passie en kennis met inmiddels 196.000 volgers en we leveren aan liefhebbers vanuit het hele land die graag omrijden voor onze patisserie. Dat maakt ons trots en dankbaar.“

Over Patisserie de Rouw
Patisserie de Rouw in Vught maakt al 62 jaar onderscheidende en creatieve patisserie van de allerhoogste kwaliteit voor een betaalbare prijs. Specialiteiten zijn onder meer de nougatinetaart, superhippe gebakjes met veel patisserie-innovaties, trendy chocolaatjes, wereldse bonbons en Brabantse worstenbroodjes. De winkel is een lust voor het oog en bezoekers kunnen de patissiers aan het werk zien in het atelier via een glazen wand. Onderscheidend is De Rouw ook in innovatie. Continu worden nieuwe producten ontwikkeld, waarbij gewerkt wordt met ‘state of the art’ apparatuur. Klanten kunnen terecht in de winkel op de Kloosterstraat 1 in Vught en in de webwinkel. De Rouw is sinds 2008 als enige in Nederland aangesloten bij Relais Desserts, de internationale vereniging van toppatissiers.
Het familiebedrijf is opgericht in 1962. Sinds 1994 staan Arthur en Doris de Rouw aan het roer en inmiddels zijn hun dochter Lisa en zoon Niels ook al enige jaren in het bedrijf werkzaam.

Terug naar boven