broodje van zaterdag met geitenkaas en vijgen
broodje van zaterdag met geitenkaas en vijgen
Ingrediënten
-
2 plakken brood of toast van de zaterdag
-
2 eetlepels olijfolie
-
125 gram zachte geitenkaas
-
4 verse vijgen, in plakjes
-
1 handje tijmblaadjes
-
1 eetlepel honing
-
2 eetlepels walnoten, gehakt
-
2 handjes rucola
-
2 plakken brood of toast van de zaterdag,
-
2 eetlepels olijfolie,
-
125 gram zachte geitenkaas,
-
4 verse vijgen, in plakjes,
-
1 handje tijmblaadjes,
-
1 eetlepel honing,
-
2 eetlepels walnoten, gehakt,
-
2 handjes rucola
Bereiding
-
Zet de oven op grillstand 160°C.
-
Bestrijk het brood met olijfolie en brokkel de geitenkaas er overheen.
-
Beleg het brood vervolgens met plakjes vijgen en strooi er tijm over.
-
Druppel wat honing over de vijgen en bestrooi het geheel met de walnoten.
-
Grill de broodjes 10 à 15 minuten in de oven, zodat de kaas iets gaat smelten.
-
Serveer de broodjes op 2 borden met rucola, besprenkeld met olijf-olie.
-
Bekijk ook andere recepten