Verrassingsbrood

Ingrediënten

  • Een rond wit brood van circa vijftien centimeter hoog en met een diameter van circa twintig centimeter.
  • Hiervoor kunnen allerlei vleeswaren worden gebruikt. Deze vleeswaren kunnen als beleg worden versierd met groenten en/of fruit.
  • De keuze moet natuurlijk wel passen bij de gebruikte vleeswaren.
  • Groenten/fruit mag de smaak van de vleeswaren niet overheersen of wegdrukken.
  • Te denken valt aan zeer dunnen uiringetjes, bestrooid met paprikapoeder of met peterselie; plakjes ei; zeer dunne reepjes wortel; zeer dunne plakjes komkommer; partjes mandarijn; zeer dunne preiringetjes; amandelschaafsel; etc.
  • Een rond wit brood van circa vijftien centimeter hoog en met een diameter van circa twintig centimeter.,
  • Hiervoor kunnen allerlei vleeswaren worden gebruikt. Deze vleeswaren kunnen als beleg worden versierd met groenten en/of fruit.,
  • De keuze moet natuurlijk wel passen bij de gebruikte vleeswaren.,
  • Groenten/fruit mag de smaak van de vleeswaren niet overheersen of wegdrukken.,
  • Te denken valt aan zeer dunnen uiringetjes, bestrooid met paprikapoeder of met peterselie; plakjes ei; zeer dunne reepjes wortel; zeer dunne plakjes komkommer; partjes mandarijn; zeer dunne preiringetjes; amandelschaafsel; etc.

Bereiding

  • Het brood licht aanvriezen en horizontaal in normale plakken snijden. Deze plakken, behalve het kapje, besmeren met boter en elke plak beleggen met een soort vleeswaar; maar op andere plakken een andere soort vleeswaar leggen. Bijvoorbeeld op de ene plak gekookte vleeswaren op een andere plak rauwe vleeswaren op een volgende plak droge worst, etc. Elke met vleeswaar belegde plak brood naar keuze dun garneren met de bijpassende groenten/fruit. Leg de gevulde plakken weer in dezelfde situatie van hele brood op elkaar (zonder kapje) en snij er punten van (zoals een taart).Dergelijke broden niet te ver van tevoren maken en groenten en fruit ‘droog’ verwerken, dus zonder aanhangende vocht, anders wordt het brood snel zacht/week.

  • Trek enkele punten iets naar voren, zodat ze eruit springen, want dan kunnen de klanten zien wat het beleg is. Leg het kapje nu wel op het brood. Leg het brood onder een kap.

Terug naar boven