Vaderdag Donkerbier Tulband

Ingrediënten

  • Voor 3 tulbanden
  • 750 gr cakemix
  • 375 gr boter
  • 375 gr ei
  • 90 gr instant puddingpoeder
  • 225 gr donker bier
  • 150 gr koud verwerkbare hoogglans afdekgelei
  • 5 gr karamelaroma in pastavorm
  • 100 gr Hardewenerdeeg met Kanomix
  • 50 gr zachte glazuur met chocoladesmaak
  • Voor 3 tulbanden,
  • 750 gr cakemix,
  • 375 gr boter,
  • 375 gr ei,
  • 90 gr instant puddingpoeder,
  • 225 gr donker bier,
  • 150 gr koud verwerkbare hoogglans afdekgelei,
  • 5 gr karamelaroma in pastavorm,
  • 100 gr Hardewenerdeeg met Kanomix,
  • 50 gr zachte glazuur met chocoladesmaak

Bereiding

  • Voor vaderdag hebben we ook bijzondere recepten. Zoals deze échte vaderdag tulband met donkerbier! 

  • Meng alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur gedurende vijf minuten in de eerste versnelling met een vlindergard. Soortelijk gewicht is 850 – 900 gram per liter.

  • Meng de koude afdekgelei met het donker bier één minuut op stand 2 (hobart) en laat de vulling even een tijdje opstijven voor de juiste verwerkbaarheid.

  • Vul de gesmeerde tulbandvormen met 300 gram beslag. Spuit hierop met een platte gladde spuit een platte ring van 30 gram vulling. Spuit hierop 100 gram cakebeslag die de vulling bedekt. Spuit nogmaals een platte ring van 30 gram vulling. Spuit daarna nogmaals 100 gram cakebeslag die de vulling weer bedekt. En spuit als laatste nog een ring van 40 gram vulling in het beslag.

  • Bak het geheel gedurende 60 minuten op 160 °C inschietoven, of 140 °C rotatieoven.

  • Haal de tulbanden uit de oven en geleer ze af met de afdekgelei gemend met het karamelaroma.

  • Rol het Hardewenerdeeg uit tot een dikte van 3 millimeter. Snorretjes uitsteken en een satéprikker onder het koekje plaatsen. 

  • Bak de koekjes gedurende 15 minuten op 200 °C inschietoven, of 180 °C rotatieoven. 

  • Bestrijk of dip de koekjes in het glazuur met chocoladesmaak. En prik ze vervolgens in de caketulband. Je kunt de tulbanden eventueel decoreren met verschillende soorten noten. 

Terug naar boven