Moederdag Tulband

Ingrediënten

  • Voor 21 stuks
  • 3000 gr mix voor kapsel
  • 3000 gr ei
  • 2250 gr kwark
  • 1000 gr cranberry stukjes
  • 750 gr kwark
  • 200 gr water
  • 200 gr instant bavaroise poeder
  • 1500 gr glazuur met neutrale smaak* * Of glazuur met kersensmaak
  • 450 gr Hardewenerdeeg met Kanomix
  • 500 gr Glazuur met kersensmaak* * Of glazuur met neutrale smaak
  • Voor 21 stuks,
  • 3000 gr mix voor kapsel,
  • 3000 gr ei,
  • 2250 gr kwark,
  • 1000 gr cranberry stukjes,
  • 750 gr kwark,
  • 200 gr water,
  • 200 gr instant bavaroise poeder,
  • 1500 gr glazuur met neutrale smaak* * Of glazuur met kersensmaak,
  • 450 gr Hardewenerdeeg met Kanomix,
  • 500 gr Glazuur met kersensmaak* * Of glazuur met neutrale smaak

Bereiding

  • Mix voor kapsel, ei en kwark mengen. Opkloppen met de draadgard gedurende 8 minuten in de hoogste versnelling en 4 minuten in de tweede versnelling. De vulling doorspatelen.

  • De tulbandvormen (18 x 10 cm) vullen met 435 gram beslag.De vormen extra goed invetten met Carlex omdat het beslag weinig vet bevat.

  • Oventemperatuur: Inschietoven 170°C Rotatieoven 150°CBaktijd 30-35 minuten. 

  • De Moederdag tulbanden lossen en invriezen. 

  • Rol het deeg uit op 2 mm en steek hartjes uit, gebruik voor ieder hartje een cocktail-prikker. Bak ze mooi goudgeel af. Haal ze na afkoeling door het glazuur met kersensmaak.

  • Meng de kwark met water (65ºC), roer de instant bavaroise poeder erdoor. Vervolgens het gesmolten glazuur met neutrale smaak doormengen, schenk over een bolzeef om eventuele klontjes te voorkomen. Overgiet de Moederdag Tulbanden met de kwark coating, verwerk op ca 30ºC. Decoreer de Moederdag Tulbanden met de hartjes en een moederdagschildje (Dobla).

Terug naar boven