De taartbodem: Klop het eiwit stijf en voeg de suiker toe. Doe de maïzena het water en de azijn in een kopje bij elkaar en roer het tot een glad papje. Voeg dit toe aan het opgeklopte eiwit. Doe dit in een ingevette vuurvaste schalen laat het een uur in de oven drogen bij een temperatuur van 150 graden. Laat taart na het uitdraaien van de oven nog 30 minuten in de warme oven staan.
De vulling: Klop 200 gram slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. Doe deze op de goed afgekoelde taartbodem (uit de vuurvaste schaal nemen)en beleg deze met 300 gram Physalis. De saus: Doe de bloem, de wijn, de suiker, de zure room en de vanillesuiker in een steelpannetje en roer het glad. Breng het al roerend met een garde aan de kook en laat het enige minuten koken. Giet de saus, als hij afgekoeld is, over de taart.
Decoreer de taart met enkele Physalis bessen met lampionnetjes.
Foto: © Natasha Breen/Shutterstock.com