Pistache Spar

Ingrediënten

  • Voor 50 stuks: 500 gr Hardewenerdeeg met Kanomix
  • 2000 gr Kanomix
  • 800 gr boter
  • 400 gr patentbloem
  • 80 gr citroensap
  • 200 gr water
  • 10 gr bakkerszout
  • 500 gr Perla Amandelpan
  • 150 gr Pistachenoten (tot gruis vermalen)
  • 1 gr Kaneel Orenta
  • 75 gr Water
  • 500 gr Crème au Beurre met Cremo B Poeder
  • 100 gr Pistachenoten (gehakt)
  • 50 gr cacaoboter (gekleurd)
  • Voor 50 stuks: 500 gr Hardewenerdeeg met Kanomix,
  • 2000 gr Kanomix,
  • 800 gr boter,
  • 400 gr patentbloem,
  • 80 gr citroensap,
  • 200 gr water,
  • 10 gr bakkerszout,
  • 500 gr Perla Amandelpan,
  • 150 gr Pistachenoten (tot gruis vermalen),
  • 1 gr Kaneel Orenta,
  • 75 gr Water,
  • 500 gr Crème au Beurre met Cremo B Poeder,
  • 100 gr Pistachenoten (gehakt),
  • 50 gr cacaoboter (gekleurd)

Bereiding

  • Van alle grondstoffen een deeg zetten. Het deeg koelen en de volgende dag, eventueel met iets water, plastisch draaien.

  • Deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm. Fonceer de bakjes (doorsnede 6 cm).

  • De vulling aanmaken, meng 4 minuten in eerste versnelling met een vlindergard. De gefonceerde bakjes vullen met 14 gram vulling. 

  • Oventemperatuur: Inschietoven 180°C. Rotatieoven 160°C. Baktijd 30 minuten.

  • Spuit van de Crème au Beurre een kerstboompje op de gebakken bodems. Bestrooi deze direct met de gehakte pistache en vries deze in. Spuit de bevroren kerstboompjes af met de groen gekleurde cacaoboter.

Terug naar boven