Oranje Tablettaart

Ingrediënten

  • Voor 9 stuks (19 x 25 cm)
  • 800 gr Maestro Moscovisch
  • 800 gr ei
  • 400 gr Zeesan Blood Orange
  • 500 gr water
  • 1750 gr slagroom
  • 200 gr trempeerlikeur
  • 600 gr Crème au Beurre met Cremo B Poeder
  • 750 gr ColdJel Neutraal * *Oranje gekleurd
  • 180 gr Maro 1:2 Vorm (20 gr per stuk)
  • Voor 9 stuks (19 x 25 cm),
  • 800 gr Maestro Moscovisch,
  • 800 gr ei,
  • 400 gr Zeesan Blood Orange,
  • 500 gr water,
  • 1750 gr slagroom,
  • 200 gr trempeerlikeur,
  • 600 gr Crème au Beurre met Cremo B Poeder,
  • 750 gr ColdJel Neutraal * *Oranje gekleurd,
  • 180 gr Maro 1:2 Vorm (20 gr per stuk)

Bereiding

  • Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur opkloppen,8 minuten in de hoogste en 2 minuten in de middelste versnelling. Soortelijk gewicht 350 g/l. Twee plakken van 60x80 a 800 gram.

  • Oventemperatuur: Inschietoven 260°C. Rotatieoven 240°C. Baktijd 4-8 minuten.

  • Direct koelen en het kapsel op maat snijden.

  • Meng de Zeesan Blood Orange met het water tot een gladde massa.Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt er in gedeeltes door. (s.g. 650 g/l).

  • Vul het kapsel met 1 laag vulling Trempeer de bovenste laag kapsel. Maskeer de bovenzijde met Creme au Beurre. Altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

  • Afgeleren met de gekleurde ColdJel Neutraal en een (apple) marsepein als decoratie.

Terug naar boven