Mix voor soezen en water in de 2e versnelling 8 tot 10 minuten draaien met de vlindergard. Vervolgens het geheel bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.Baktijd 25 - 30 minuten.De eerste 6 minuten met de schuif dicht, als de soes van de plaat los komt dan 20 minuten met de schuif open gaar bakken.
Smelt de glazuur met sinassmaak op 30°C. Verwarm vervolgens de fondant op 40°C. Meng dit geheel en voeg kokend water toe. Meng vervolgens de gehele massa goed door met een garde, daarna is het klaar voor gebruik. Haal de Bossche bollen door en laat ze vervolgens op een rekje uitdruipen.
Vul na het uitdruipen en drogen de Bossche bollen met bloedsinaasappel bavaroise. Meng het instant bavaroise poeder met water tot een gladde massa. Spatel de slagroom die voor 75% is opgeslagen er twee keer door.
De oranje coating is prima via de magnetron weer op te warmen, mocht het te dik zijn,dan is het eenvoudig met water op doorhaal dikte te maken.