Marsepeinen Tulpjes

Ingrediënten

  • 500 gram room
  • 50 gram boter
  • 50 gram glucosestroop
  • 200 gram pure chocolade
  • 700 gram melk chocolade
  • 60 gram esprit: Zo mogelijk kunt u de smaak kiezen in combinatie met de smaak van de marsepeinen tulpjes.
  • Witte Amaretto
  • RoodKirsch
  • RozeRum
  • GeelBanaan
  • PaarsMarasquin
  • Chocoladestrooisel
  • Twee Ouwelblaadjes
  • Marsepein 
  • 500 gram room,
  • 50 gram boter,
  • 50 gram glucosestroop,
  • 200 gram pure chocolade,
  • 700 gram melk chocolade,
  • 60 gram esprit: Zo mogelijk kunt u de smaak kiezen in combinatie met de smaak van de marsepeinen tulpjes.,
  • Witte Amaretto,
  • RoodKirsch,
  • RozeRum,
  • GeelBanaan,
  • PaarsMarasquin,
  • Chocoladestrooisel,
  • Twee Ouwelblaadjes,
  • Marsepein 

Bereiding

  • Wat is nou Hollandser dan chocoladebonbons met marsepeinen Tulpen? We gaan uit van snobinettes waarin we een ganache aanbrengen.

  • Room, boter en glucosestroop laten koken. Chocolade er doorroeren.

  • Als de Ganache enigszins is afgekoeld de esprit toevoegen.

  • In snobinettes de ganache spuiten en later chocoladestrooisel aanbrengen.

  • Tulpjes vormen van bolletjes marsepein, eerste een kegeltje vormen en tweemaal inknippen.

  • De tulpjes iets uitknijpen en de gevormde puntjes iets naar buiten toe buigen

  • De gevormde marsepeinen tulpjes vastzetten in de snobinettes en tenslotte vervomaken twee ouwelblaadjes het geheel.Leuk voor Pasen.

Terug naar boven