Zwijnsstoofpot in jeneverroom

Ingrediënten

  • 1 kg blokjes mager wildzwijn 
  • 100 g blokjes vet van vette spek 
  • 2 grote uien in blokjes 
  • 2 glazen rode wijn 
  • scheutje jenever
  • 1 kopje wildbouillon
  •  jeneverbessen
  • zout en peper
  • tijmveenbessen
  • crème fraîche
  • bindmiddel 
  • 1 kg blokjes mager wildzwijn ,
  • 100 g blokjes vet van vette spek ,
  • 2 grote uien in blokjes ,
  • 2 glazen rode wijn ,
  • scheutje jenever,
  • 1 kopje wildbouillon,
  •  jeneverbessen,
  • zout en peper,
  • tijmveenbessen,
  • crème fraîche,
  • bindmiddel 

Bereiding

  • Bak de spekblokjes goed uit en bruin in het achterblijvende vet de blokjes wildzwijn. Voeg meteen de uiblokjes toe en laat alles enige tijd sudderen. Blus de inhoud van de pan af met rode wijn en een klein scheutje warme wildbouillon. Voeg vervolgens de jeneverbessen en de tijm toe. Laat alles ruim een uur doorpruttelen op een laag vuurtje tot het vlees gaar is. Schep het uit de pan en voeg aan de jus de rest van de bouillon met wat peper, zout, een forse scheut jenever en de veenbessen toe. Als laatste giet je de crème fraîche erbij. Kook de inhoud van de pan enkele minuten op en bind de saus eventueel met de maïzena. Breng het vlees weer terug in de pan en laat alles nog even intrekken. Serveren met aardappelpuree of frieten en een stevige winterse groente als andijvie of spruitjes.

  • Een glas witte wijn, het liefst een Spätburgunder. 

Terug naar boven