Konijn met kaas

Ingrediënten

  • 1 konijn
  • 2 eetlepels bloem 
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 2 gehakte uien
  • halve liter droge witte wijn 
  • 250 ml koffieroom 
  • 150 g blauwschimmelkaas als roquefort, danish blue of gorgonzola 
  • 1 konijn,
  • 2 eetlepels bloem ,
  • 50 g boter,
  • 2 eetlepels olijfolie ,
  • 2 gehakte uien,
  • halve liter droge witte wijn ,
  • 250 ml koffieroom ,
  • 150 g blauwschimmelkaas als roquefort, danish blue of gorgonzola 

Bereiding

  • Laat de slager het konijn in stukken snijden en bestrooi deze licht met de bloem. Verhit in een stevige stoofpan de boter en olie en bak de stukken samen met de gehakte ui bruin. Leg ze een paar keer om en om, haal ze even uit het bakvet en schraap de aanbaksels los. Giet de wijn erbij en leg de stukken meteen terug. Draai het vuur laag en laat het konijn ongeveer 3 kwartier doorsudderen. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Giet de room in de jus en laat alles inkoken tot de saus dik is. Verbrokkel de blauwe kaas en strooi deze in de saus. Wanneer deze helemaal is gesmolten kun je de konijnstukken opdienen samen met gekookte aardappelen of verse pasta. 

  • Droge witte wijn

Terug naar boven