Zwijnskoteletten

Ingrediënten

  • 4 wild zwijn koteletten 
  • 250gr champignons of andere paddenstoelen 
  • 1 Spaanse peper 
  • 1 theelepel tabasco 
  • 100 cc slagroom of crème fraiche 
  • 50 gr boter
  • zout en peper uit de molen
  • 4 wild zwijn koteletten ,
  • 250gr champignons of andere paddenstoelen ,
  • 1 Spaanse peper ,
  • 1 theelepel tabasco ,
  • 100 cc slagroom of crème fraiche ,
  • 50 gr boter,
  • zout en peper uit de molen

Bereiding

  • Wrijf de koteletten rondom in met zout en peper en bak ze rondom mooi bruin in de hete boter. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak vervolgens de champignons en/of de paddenstoelen (in schijfjes gesneden) in de braadjus samen met een gehakt pepertje en de tabasco Leg de koteletten terug en bak ze nog krap 10 minuten na. Zorg wel dat ze van binnen rosé blijven. Anders worden ze veel te droog. Tot slot roer je de slagroom erdoor en laat alles even inkoken. Serveer de koteletjes met puree en spruitjes.

  • Wit: rijpe halfdroge Rheingau. Rood: Bourgogne (Cote de Beaune), Pinot Noir, Toscaanse Cabernet (Bolgheri) of Sangiovese (Brunello), Pomerol.

Terug naar boven