Bizon ribeye

Ingrediënten

  • 4 grote bizon rib/eye´s 
  • 4 grote uien in ringen
  • zout en versgemalen peper 
  • 4 eetlepels boter 
  • 1 kopje kippenbouillon 
  • 1/2 kop droge rode wijn 
  • 4 grote bizon rib/eye´s ,
  • 4 grote uien in ringen,
  • zout en versgemalen peper ,
  • 4 eetlepels boter ,
  • 1 kopje kippenbouillon ,
  • 1/2 kop droge rode wijn 

Bereiding

  • Bestrooi de rib/eye´s met de kruiden, leg ze in een koekenpan en schroei ze op hoog vuur gedurende 2 minuten om en om in de hete boter. Bak ze op matig hoog vuur door, eenmaal draaien, totdat de steaks medium-rare zijn. Dat kost ongeveer 6 minuten. Houd de rib/eye´s warm. Giet de helft van de wijn in de bakpan en kook dat even door. Schraap de aanbaksels los en kook alles in tot de helft. Voeg de kippenbouillon toe en kook nog 5 minuten door. Serveer de rib/eye´s met de saus, aardappelpuree en een frisse salade. Tip: runder rib/eye´s zijn ook lekker.

  • Stevige Cabernet, Zinfandel, Bairrada, (Crozes-) Hermitage, Cornas, Barolo, Cote de Nuits, rode Bordeaux.

Terug naar boven