Konijnenrug

Ingrediënten

  • konijnenrug in stukken
  • 4 eetlepels olie
  • 2 gesneden uien 
  • 4 gesnipperde sjalotjes
  • 200 gram gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 glazen rode wijn
  • vleeskruiden en peper
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 2 eetlepels amandelschilfers
  • konijnenrug in stukken,
  • 4 eetlepels olie,
  • 2 gesneden uien ,
  • 4 gesnipperde sjalotjes,
  • 200 gram gerookte spekblokjes,
  • 2 eetlepels bloem,
  • 2 glazen rode wijn,
  • vleeskruiden en peper,
  • 50 gram pijnboompitten,
  • 1 eetlepel gehakte peterselie,
  • 2 eetlepels amandelschilfers

Bereiding

  • Kruid de ruggetjes met vlees- of wildkruiden en laat ze even staan. Bak intussen de spekblokjes, de gesneden ui en de sjalotjes in warme olie en wok deze gedurende een minuutje. Schep het mengsel uit de olie, giet er wat meer olie bij en braad de stukken vlees rondom aan. Na een minuut of 5 voeg je de reeds gewokte ingrediënten weer toe samen met de de bloem en de wijn. Bak nog een minuut of 15 door en overgiet het vlees voortdurend. Wanneer de helft van de wijn is ingekookt voeg je de pijnboompitten toe en sluit de wok met een deksel. Na 5 minuten nagaren voeg je de amandelschilfers en de gehakte peterselie toe.

  • Serveer de rug met gewokte broccoli en gekookte aardappelen of rijst.

  • Beaujolais-villages , Côtes de Blaye (wit) Touraine (rosé)

Terug naar boven