Kangoeroe steak

Ingrediënten

  • 4 kangoeroe lendesteaks van 150 gr
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels citroensap en 2 theelepels citroenrasp
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 bol knoflook horizontaal doormidden gesneden
  • mespuntje peper
  • ½ theelepel zout. 
  • 4 kangoeroe lendesteaks van 150 gr,
  • 1 theelepel tijm,
  • 2 theelepels citroensap en 2 theelepels citroenrasp,
  • 1 theelepel olijfolie,
  • 1 bol knoflook horizontaal doormidden gesneden,
  • mespuntje peper,
  • ½ theelepel zout. 

Bereiding

  • Wrijf de steaks in met citroenrasp, peper, zout, tijm en olijfolie in en laat enkele uren marineren. Smeer ook wat van de marinade op de doorgesneden knoflook. Verwarm de grill of BBQ en laat deze goed heet worden. Gril de steaks en leg er de bollen knoflook met de doorgesneden kant bovenop. Gril de steaks ongeveer 3 minuten per kant (dikke stukken wat langer). Maak er een mooi ruitjes patroon in door ze een kwart slag te draaien. Laat de lapjes na het bereiden 5 minuten rusten. Doe de knoflook in een magnetronschaal met deksel en zet 2 minuten in de magnetron op vol vermogen. Doe de steaks op een mooie schaal en leg de gegrilde knoflook erbij.

  • Kangaroo Ridge Shiraz, Shiraz en Cabernet Sauvignon of een stevige pint bier.

Terug naar boven