Hertenbiefstuk

Ingrediënten

  • 4 hertenbiefstukjes
  • boter 
  • peper en zout 
  • 1 dl rode wijn 
  • half runderbouillontablet (goed verkruimeld) 1 dl port   
  •  1 dl port 
  • 4 hertenbiefstukjes,
  • boter ,
  • peper en zout ,
  • 1 dl rode wijn ,
  • half runderbouillontablet (goed verkruimeld) 1 dl port   ,
  •  1 dl port 

Bereiding

  • Bak de biefstukjes die bestrooid zijn met een beetje peper, op hoog vuur, om en om bruin. Reken daarvoor 2 - 3 minuten per kant. Leg ze als ze bruin zijn op een warm bord en verpak ze in aluminiumfolie. Giet het glas rode wijn in het braadvet en voeg meteen een scheutje water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Goed doorroeren met een garde en de saus op een hoog vuur tot de helft laten inkoken. Proef even of hij goed op smaak is. Zo niet voeg er dan nog wat peper en zout bij. Voeg nu de port toe en laat de saus op nieuw voor een deel inkoken. 

  • Serveer de biefstukjes overgoten met de saus en geef er gebakken aardappels, spruitjes en stoofpeertjes bij.

  • Stevige rode wijn

Terug naar boven