Alpaca stew

Ingrediënten

  • 1 kg alpaca (eventueel met been)
  • 1 kg rode ui, in grote stukken gesneden
  • 1 kg gekookte cassave 
  • 2 kopjes bier 
  • 3 eetlepels olie 
  • 2 eetlepels rode pepersaus
  • 1/2 theelepel oregano 
  • 1/2 theelepel gemalen komijn 
  • 1/2 theelepel gemalen peper 
  • 1 theelepel annatto 
  • 1/2 theelepel rozemarijn 
  • 1 kg alpaca (eventueel met been),
  • 1 kg rode ui, in grote stukken gesneden,
  • 1 kg gekookte cassave ,
  • 2 kopjes bier ,
  • 3 eetlepels olie ,
  • 2 eetlepels rode pepersaus,
  • 1/2 theelepel oregano ,
  • 1/2 theelepel gemalen komijn ,
  • 1/2 theelepel gemalen peper ,
  • 1 theelepel annatto ,
  • 1/2 theelepel rozemarijn 

Bereiding

  • Snijd en/of hak het alpaca vlees in stukken. Niet te klein. Fruit de een deel van de uien in vier eetlepels zeer hete olie goudbruin. Giet de gefruite uien samen met het het bier in een kom en voeg de rode pepersaus, knoflook, komijn, oregano, annatto, rozemarijn en de rest van de ui toe. Laat het vlees in dit mengsel marineren tot de volgende dag. Giet de marinade van het vlees en bruin het in een koekenpan op hoog vuur. Giet na het aanbruinen de marinade erbij en laat alles ongeveer 1 uur op een laag vuur sudderen. Serveer met gekookte of gebakken yucca (casave) of maiskolven.

  • Tip: Anatto is het vruchtvlees om de zaden van de orleaan-boom en wordt in de Zuid-Amerikaanse keuken niet alleen als kleurstof, maar ook als smaakstof gebruikt.

  • Zuid Amerikaanse wijn naar keuze.

Terug naar boven