Gestoofd konijn

Ingrediënten

  • konijnenrug in stukken gesneden 
  • 2 flesjes donker bier
  • 3 eetl. wijnazijn
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout
  • 2 uienwat schijfjes wortel 100 g vette spekblokjes3 plakjes ontbijtkoek1/4 l slagroomboter  
  • wat schijfjes wortel   
  • 100 g vette spekblokjes
  • 3 plakjes ontbijtkoek
  • 1/4 l slagroomboter
  • konijnenrug in stukken gesneden ,
  • 2 flesjes donker bier,
  • 3 eetl. wijnazijn,
  • 2 laurierblaadjes,
  • peper en zout,
  • 2 uienwat schijfjes wortel 100 g vette spekblokjes3 plakjes ontbijtkoek1/4 l slagroomboter  ,
  • wat schijfjes wortel   ,
  • 100 g vette spekblokjes,
  • 3 plakjes ontbijtkoek,
  • 1/4 l slagroomboter

Bereiding

  • Maak een marinade van het donkere bier, de wijnazijn en de laurierblaadjes. Leg de stukjes konijn er een paar uur in. Wanneer je begint met koken haal je de konijnstukjes uit de marinade. Dept ze droog en kruid ze met peper en zout. Bak dan de spekblokjes uit samen met de klein gesneden uien en de schijfjes wortel. Wanneer de uiringen glazig zijn haal je alles uit de pan voegt wat boter toe en bak je in het vet de konijnstukjes al roerend om en om bruin. Zet het vuur op half hoog en voeg de spekblokjes en de uiringen weer toe. Giet ook de even wat warm gemaakte marinade in de pan en laat het vlees gedurende drie kwartier langzaam gaar stoven. Kruimel halverwege de ontbijtkoek in de pan en verwijder de laurierblaadjes. Net voordat je klaar bent kan de room toegevoegd worden. Controleer de smaak nog even en kijk of er wat peper en zout bij moet. 

  • Serveer de konijnenstukjes met gekookte aardappel, rode kool en appelcompôte.

  • Traditioneel gecombineerd met een Rioja of een Chianti. Ook een rode Côtes de Provence combineert uitstekend.

Terug naar boven