Blesbok medaillons

Ingrediënten

  • Blesbokfilet
  • ISPC wildfondTamarillo (boom) tomatenDadels naar behoefte paar takjes Citroentijmflinke scheut Rode Port Luikse perensirooppaar takjes Munt BoterPeper en zout
  • Tamarillo (boom) tomaten
  • Dadels naar behoefte 
  • paar takjes Citroentijm
  • flinke scheut Rode Port 
  • Luikse perensiroop
  • paar takjes Munt 
  • Boter
  • Peper en zout
  • Blesbokfilet,
  • ISPC wildfondTamarillo (boom) tomatenDadels naar behoefte paar takjes Citroentijmflinke scheut Rode Port Luikse perensirooppaar takjes Munt BoterPeper en zout,
  • Tamarillo (boom) tomaten,
  • Dadels naar behoefte ,
  • paar takjes Citroentijm,
  • flinke scheut Rode Port ,
  • Luikse perensiroop,
  • paar takjes Munt ,
  • Boter,
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snij de dadels in twee, verwijder de pit en laat deze gedurende 1 uur marineren in de rode Port samen met de citroentijm. Kleur de blesbokfilet in de boter samen met de uitgelekte dadels en bak ze ongeveer 4 minuutjes om en om. Haal de dadels en de filet uit de pan en kleur de schijven tamarillo tomaten. Voor de saus smelt je de Luikse siroop in de pan. Blus de inhoud met de rode Port en de tijm. Voeg de ISPC wildfond toe. Laat alles inkoken. Giet de saus door een zeef en breng hem op smaak met peper en zout. Bind de saus met klontje boter. 

  • Schik de blesbok filet, dadels en tamarillo tomaten. Giet bij de filet de saus en garneer met de munt.

  • Volle rode of witte wijn naar smaak

Terug naar boven