Bizonsteak met champignons

Ingrediënten

  • 1 kilo bizonsteaks 
  • cajunkruidenboter    
  • bakje champignons    
  • scheutje room    
  • whisky 
  • 1 kilo bizonsteaks ,
  • cajunkruidenboter    ,
  • bakje champignons    ,
  • scheutje room    ,
  • whisky 

Bereiding

  • Stoof de champignons rondom in een beetje boter en laat ze staan. Kruid de steaks met de cajunkruiden en bak ze rosé . Houd ze warm door ze af te dekken met aluminiumfolie. Blus de inhoud van de pan met de whisky, voeg wat room en tot slot de champignons toe. Presenteer de steaks overgoten met de saus en de champignons. Schik het vlees op bord en overgiet het met de saus. Serveer er frieten bij. Tip: Een bizonsteak gaat ook uitstekend op de barbecue wrijf ze dan vooraf in met cajunkruiden en whisky.

  • Tanninerijke rode zoals Cabernet Sauvignon, Sangiovese uit Toscane, Arentijnse Malbec, Chileense Carmenere, Syrah Shiraz

Terug naar boven