Alpaca wokken

Ingrediënten

  • 500 gram Alpaca filet 
  • 1 theelepel gember, fijngehakt 
  • scheut plantaardige olie
  • ½ rode ui, in reepjes
  • scheutje kippenbouillon 
  • ½ gele paprika gesneden
  • een beetje rode azijn
  • ¼ rode peper gesneden
  • sojasaus
  • 2 bieslook
  • Een scheut Pisco (Peruaanse druivenalcohol)1
  • kleine tomaat in 6 of 8 partjes gesneden
  • 500 gram Alpaca filet ,
  • 1 theelepel gember, fijngehakt ,
  • scheut plantaardige olie,
  • ½ rode ui, in reepjes,
  • scheutje kippenbouillon ,
  • ½ gele paprika gesneden,
  • een beetje rode azijn,
  • ¼ rode peper gesneden,
  • sojasaus,
  • 2 bieslook,
  • Een scheut Pisco (Peruaanse druivenalcohol)1,
  • kleine tomaat in 6 of 8 partjes gesneden

Bereiding

  • Kruid de in repen gesneden alpaca met zout en peper. Dan verwarm de pan of wok zoveel als je kunt, voeg de olie tot het begint te roken. Voeg de alpaca repen toe en schroei ze (niet gaar). Voeg de gesneden rode uien, rode pepers en gele paprika toe en bak het allemaal samen. Voeg knoflook en fijngehakte gember erbij en roer nog 10 seconden door. Voeg dan Pisco toe en flambeer door de wok te kantelen in de richting van de brander. Voeg onmiddellijk de sojasaus en azijn toe om het vlees mooi te kleuren. Breng ook de koriander en de kippenbouillon erbij, roer goed en voeg na enkele seconden de tomaten en bieslook toe. Verwijder vervolgens de pan van het vuur en serveer het met witte rijst en/of frietjes.

  • Reserva Carmenère, Reserva Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot of Rosé Cabernet Sauvignon

Terug naar boven