Lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 250 g Hollandse garnalen
  • 500 g witte asperges
  •   sap van 2 sinaasappels
  • 3 eetlepel rijstolie
  • 50 g kleine spinazieblaadjes, gewassen en droog
  • 40 g rucola
  • Voor 4 personen,
  • 250 g Hollandse garnalen,
  • 500 g witte asperges,
  •   sap van 2 sinaasappels,
  • 3 eetlepel rijstolie,
  • 50 g kleine spinazieblaadjes, gewassen en droog,
  • 40 g rucola

Bereiding

  • Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½ - 2 cm van de harde onderkanten af. Snijd de aspergepunten op 4 cm af en snijd de asperges in stukken van 3 cm. Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 10 minuten staan. Laat de asperges daarna in een vergiet goed uitlekken en afkoelen.

  • Kook in een steelpan het sinaasappelsap op hoog vuur in 4-6 minuten in, tot nog een kwart van het sap over is. Laat het sap afkoelen. Klop het sap met de rijstolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing. 

  • Schep in een kom de spinazie, rucola en de stukken asperge om met 2 eetlepels dressing en verdeel de salade over diepe borden. Meng ook 1 eetlepel dressing door de garnalen. 

  • Schep op elk bord met salade in het midden een berg garnalen. Leg de aspergepunten op de garnalen en druppel de rest van de dressing over de salade. Lekker met stokbrood of ciabatta. 

  • Deze salade is ook heerlijk als lunch. 

Terug naar boven