Was de rijst en laat die uitlekken. Kook de rijst volgens de tekst op de verpakking. Na het koken laat je de rijst nog 10 minuten staan, met de deksel op de pan. Doe de rijstazijn in een kleine pan en verwarm die op laag vuur (niet laten koken!). Is de azijn warm, haal dan het pannetje van het vuur en schep de suiker en het zout in de rijstazijn. Schep de rijst in een schaal en meng daar de rijstazijn doorheen. Laat de rijst even afkoelen. Snijd de komkommer en gekookte rode biet in dunne repen. Snijd de haring in de lengte doormidden.
Tijd voor de sushi: leg een nori-vel op het matj en beleg de helft van de nori met een dun laagje sushirijst. Smeer de andere helft in met de sesamdressing. Leg dan de haring, komkommer en biet op de helft met de rijst. Rol de nori strak op en snijd de sushi roll in twee stukken. Leg tenslotte de sushi rolls op een bord met de Sakura cress en zalmeitjes. Serveer daar de sojasaus, wasabi en gember bij.