Gemarineerde asperges met rauwe ham

Ingrediënten

  • 1200 gram verse gekookte asperges
  • 800 gram rauwe ham
  • 100 gram gesnipperde uien
  • 200 gram azijn
  • 400 gram zonnebloemolie
  • 100 gram olijfolie
  • 100 gram notenolie
  • 30 gram mosterd
  • 10 gram ge(vries)droogde bieslook
  • 40 gram pijnboompitten
  • 40 gram honing
  • Sla: Lollo Rosso, Lollo Biondo, Frisee
  • 10 schijfjes citroen.
  • 1200 gram verse gekookte asperges,
  • 800 gram rauwe ham,
  • 100 gram gesnipperde uien,
  • 200 gram azijn,
  • 400 gram zonnebloemolie,
  • 100 gram olijfolie,
  • 100 gram notenolie,
  • 30 gram mosterd,
  • 10 gram ge(vries)droogde bieslook,
  • 40 gram pijnboompitten,
  • 40 gram honing,
  • Sla: Lollo Rosso, Lollo Biondo, Frisee,
  • 10 schijfjes citroen.

Bereiding

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. In een kom met een garde mosterd en azijn mengen, oliën toevoegen, goed mengen, honing, bieslook, ui en pijnboompitten toevoegen alles heel goed mengen.

  • Asperges schillen en op klassieke wijze afkoken en af laten koelen.

  • Asperges minstens 4 uur inleggen in de marinade in de koelcel.

  • Eerst de verschillende soorten sla blaadjes op het bord schikken, de gemarineerde asperges halveren en op bord op de sla schikken. Bedekken met de plakjes rauwe ham zodat de helft van de asperges nog zichtbaar is. Afgarneren met schijfjes citroen.

  • Presenteer deze gemarineerde asperges met rauwe ham in schalen in de toonbank met een opgemaakt bord erbij om de klant te laten zien hoe het gerecht thuis op het bord gepresenteerd moet worden. 

Terug naar boven