Italiaanse Pasta Fredda Con Carne

Ingrediënten

  • Vooraf: Neem als vlees bij voorkeur gebraden kalfsvlees of gebraden rosbief of gebraden kalkoen/kip of gebraden eend. Voor onderstaand gerecht gebruik ik kalfsvlees
  • 600 gram Rigatoni wit (penne) verse pasta (is na het koken ca 1050 gram) (Verse pasta heeft meer smaak: De oorspronkelijke verse (=niet gedroogd) Italiaanse pastasoorten zijn gemaakt van harde tarwe. Harde tarwe bevat meer eiwit en gluten
  • 350 gram Gerookte magere bacon, zonder zwoerd en in reepjes gesneden
  • 150 ml Dragonazijn of witte-wijnazijn
  • 300 ml Olijfolie
  • 10 gram Keukenzout
  • 10 gram Versgemalen zwarte peper
  • 600 gram Gebraden kalfsvlees, in repen gesneden
  • 350 gram Mozzarella, in smalle reepjes gesneden
  • 350 gram Magere Parmaham Villani, in brede repen gesneden
  • 15 gram Verse fijngehakte peterselie
  • 25 gram Fijngehakte sjalotjes
  • 3 stuks Grote augurken, in reepjes gesneden
  • 10 gram Gemalen mierikswortel (eventueel uit potje)
  •   Enkele druppels tabasco naar smaak toevoegen
  • Vooraf: Neem als vlees bij voorkeur gebraden kalfsvlees of gebraden rosbief of gebraden kalkoen/kip of gebraden eend. Voor onderstaand gerecht gebruik ik kalfsvlees,
  • 600 gram Rigatoni wit (penne) verse pasta (is na het koken ca 1050 gram) (Verse pasta heeft meer smaak: De oorspronkelijke verse (=niet gedroogd) Italiaanse pastasoorten zijn gemaakt van harde tarwe. Harde tarwe bevat meer eiwit en gluten,
  • 350 gram Gerookte magere bacon, zonder zwoerd en in reepjes gesneden,
  • 150 ml Dragonazijn of witte-wijnazijn,
  • 300 ml Olijfolie,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 10 gram Versgemalen zwarte peper,
  • 600 gram Gebraden kalfsvlees, in repen gesneden,
  • 350 gram Mozzarella, in smalle reepjes gesneden,
  • 350 gram Magere Parmaham Villani, in brede repen gesneden,
  • 15 gram Verse fijngehakte peterselie,
  • 25 gram Fijngehakte sjalotjes,
  • 3 stuks Grote augurken, in reepjes gesneden,
  • 10 gram Gemalen mierikswortel (eventueel uit potje),
  •   Enkele druppels tabasco naar smaak toevoegen

Bereiding

  • Snij de ingrediënten zoals hierboven is aangegeven.

  • Kook de rigatoni wit (penne) vers (600 gram): Breng in een grote pan 6 tot 8 liter water aan de kook. Leg de pasta in het kokende water en laat het water al roerende weer aan de kook komen. Stel het vuur of de hittebron zodanig af dat het water niet overborrelt; zorg wel dat het water blijft koken. Kook de pasta, zonder deksel en onder af en toe roeren 7 minuten of tot hij iets zachter dan al dente (beetgaar) is, afhankelijk van de dikte. Test de gaarheid door in een stuk pasta te bijten; het deeg moet nog enige beet hebben maar geen witte ongare kern. Afgieten en onder stromend koud water laten schrikken. Goed laten uitlekken.

  • Meng in een kom de olie, het zout en de peper en dragonazijn goed door elkaar. Dit mengsel door de pasta roeren en de pasta in de koelcel zetten. Volledig laten afkoelen.

  • Bak de bacon in zijn eigen vet knapperig en laat de stukjes op een keukenpapier drogen. 

  • Meng tenslotte met schoon gereedschap het vlees, de andere grondstoffen door elkaar, en dan alles door de pasta mengen, voeg er naar smaak enkele druppels tabasco toe, dek de bak af en laat Pastamaaltijdsalade minstens 1 uur inwerken.

  • Deze maaltijdsalade wordt koud gegeten.

Terug naar boven