Deze luchtige hartige cheesecake is ideaal als voorgerecht, maar ook heel feestelijk tijdens een high tea. Heerlijk met een krokante bodem en Hollandse garnalen.
Smelt de roomboter in een steelpannetje. Maal de meergranen crackers en de hazelnoten grof in de keukenmachine en roer dit daarna door de gesmolten boter. Bedek de bodem en zijkanten van een ronde springvorm met bakpapier. Verdeel dit krokante mengsel over de bodem en druk aan met een lepel.
Klop de slagroom luchtig tot yoghurtdikte. Houd een handje ontdooide doperwten apart voor de garnering. Maal de rest van de doperwten met de teentjes knoflook en verse roomkaas fijn in de keukenmachine. Spatel in een mengkom de slagroom door de roomkaas. Breng op smaak met grof gemalen zout en peper.
Verdeel het mooie romige groene cheesecake beslag over de krokante bodem in de springvorm. Laat de cheesecake enkele uren opstijven, afgedekt in de koelkast.
Garneer de hartige cheesecake voor het serveren met wat doperwten, tuinkers, citroenschil en Hollandse garnaaltjes. Bestrooi met grof gemalen zout en peper. Snijd in parten met een groot warm en nat mes.
Bron: Mathijs Vrieze