Ham groenten gelatine

Ingrediënten

  • Zoetzure gemengde salade in blokjes (Riviëra)
  • Gekookte ham
  • Aspic die net vloeibaar is
  • De gemengde salade en de gekookte ham in een verhouding van 1 op 1.
  • 1 liter heldere blanke fond
  • Zoetzure gemengde salade in blokjes (Riviëra),
  • Gekookte ham,
  • Aspic die net vloeibaar is,
  • De gemengde salade en de gekookte ham in een verhouding van 1 op 1.,
  • 1 liter heldere blanke fond

Benodigheden

  • Plastic bakjes met voetje en deksel voor ± 200 gram inhoud.

Bereiding

  • Snijd de gekookte ham in reepjes. Laat de zoetzure salade heel goed uitlekken. Maak de aspic met de heldere blanke fond, Maak hem niet te vast, hij moet gemakkelijk in de mond smelten, maar beslist niet gummiachtig zijn. Meng vervolgens de hamreepjes met de zoetzure salade tot een mengsel.

  • De bakjes met het mengsel van ham en salade vullen en aspic toevoegen tot het moment dat het mengsel omhoog gaat komen. Dan laten afkoelen en tenslotte afgarneren met gemengde zoetzure salade. De bakjes met het deksel afsluiten. Deze ham Groenten Galantine wordt met het bakje verkocht.

Terug naar boven