Boerenontbijt

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 1 middelgrote ui
  • 30 gram gerookt ontbijtspek, iets dikker als normaal
  • 1 scheut vloeibare boter
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mespuntje peper
  • 1 bosje verse bieslook
  • 1 bosje verse majoraan
  • 2 eieren
  • 500 gram vastkokende aardappelen,
  • 1 middelgrote ui,
  • 30 gram gerookt ontbijtspek, iets dikker als normaal,
  • 1 scheut vloeibare boter,
  • 1 mespuntje zout,
  • 1 mespuntje peper,
  • 1 bosje verse bieslook,
  • 1 bosje verse majoraan,
  • 2 eieren

Bereiding

  • De aardappelen koken, pellen (schillen) en goed laten uitdampen. Dan  de aardappelen in  dunne plakjes snijden. De ui schillen, doormidden snijden en ook in dunne plakjes snijden. Het spek in kleine blokjes snijden. 

  • Aardappelen, spek en uien in een passende koekenpan en de hete vloeibare boter goudbruin bakken. Met zout en peper op smaak brengen.

  • Bieslook en majoraan schoon spoelen, droog slaan, en fijn snijden en met de opgeklopte eieren onder de aardappelen roeren.

  • Als de eieren gestold zijn, in het boerenontbijt klaar. Het kan op borden geserveerd worden. Bij dit boerenontbijt pas het beste verse kropsla.

Terug naar boven