Gedroogde West-Vlaamse entrecote
Gedroogde West-Vlaamse entrecote
Ingrediënten
-
80 gr gedroogde entrecote
-
2 takjes dille
-
4 rietjes bieslook
-
1 sjalot
-
Klein wit brood
-
Snufje peper
-
Goede olijfolie
-
Blokje Parmezaan
-
Ingrediënten voor de vinaigrette
-
100 gram goede olijfolie
-
100 gram sushiazijn
-
110 gram chardonnayazijn
-
1 snuf peper
-
Snuf zout
-
Ingrediënten voor de basispekel
-
200 gram suikerwater
-
230 gram chardonnayazijn
-
200 gram sushiazijn
-
Paar takjes tijm
-
10 peperbollen
-
Snuf zout
-
3 steranijsjes
-
3 jeneverbessen
-
1 eetlepel korianderbollen
-
1 eetlepel venkelzaad
-
Ingrediënten gerookt mayonaise
-
basismayonaise met 2 eetlepels Sosa-rookpoeder
-
80 gr gedroogde entrecote,
-
2 takjes dille,
-
4 rietjes bieslook,
-
1 sjalot,
-
Klein wit brood,
-
Snufje peper,
-
Goede olijfolie,
-
Blokje Parmezaan,
-
Ingrediënten voor de vinaigrette,
-
100 gram goede olijfolie,
-
100 gram sushiazijn,
-
110 gram chardonnayazijn,
-
1 snuf peper,
-
Snuf zout,
-
Ingrediënten voor de basispekel,
-
200 gram suikerwater,
-
230 gram chardonnayazijn,
-
200 gram sushiazijn,
-
Paar takjes tijm,
-
10 peperbollen,
-
Snuf zout,
-
3 steranijsjes,
-
3 jeneverbessen,
-
1 eetlepel korianderbollen,
-
1 eetlepel venkelzaad,
-
Ingrediënten gerookt mayonaise,
-
basismayonaise met 2 eetlepels Sosa-rookpoeder
Bereiding
-
Snijd de entrecote in flinterdunne plakjes en laat op kamertemperatuur komen.
-
Pluk de takjes dille, leg ze enkele minuten op ijswater en daarna op een vochtig keukenpapier.
-
Snijd de bieslook in batonettes.
-
Voeg alle ingrediënten van de awesome vinaigrette samen en meng goed (meng altijd voor gebruik).
-
Doe alle ingrediënten van de pekel in een kookpot en laat enkele seconden koken. Laat ze daarna 1 uur trekken en passeer.
-
Snijd de sjalot in mooie ringen en giet er de vooraf gemaakte pekel over. Laat 1 nacht in de pekel.
-
Snijd het brood flinterdun, besprenkel met olijfolie en zout en bak 2 minuten op 200°C tussen twee bakpa¬pieren.
-
Meng de basismayonaise met het Sosa-rookpoeder.
-
Leg het vlees mooi, besprenkel het met de olijfolie en een snuifje peper, enkele dotjes gerookte mayonaise, maak de dille en bieslook aan met de vinaigrette en plaats op het vlees, leg enkele ringen sjalot op het vlees en werk af met geraspte parmezaan en de toasts.
-
Bekijk ook andere recepten