Ei-carpaccio met Quinoa saladevulling

Ingrediënten

  • 300 gam gekookte quinoa, (Tricolore Quinoa geeft een mooi resultaat)    
  • 40 gram geroosterde pijnboompitjes 
  • 25 gram gesnipperde ui
  • 25 gram kleine komkommer brunoise
  • 25 gram appelbrunoise
  • 5 gram gehakte koriander
  • 5 gram gehakte peterselie
  • 100 gram mayonaise
  • 1 gelatine blad
  • 1 zout, peter iets sojasaus.
  • 1 rucola sla
  • 300 gam gekookte quinoa, (Tricolore Quinoa geeft een mooi resultaat)    ,
  • 40 gram geroosterde pijnboompitjes ,
  • 25 gram gesnipperde ui,
  • 25 gram kleine komkommer brunoise,
  • 25 gram appelbrunoise,
  • 5 gram gehakte koriander,
  • 5 gram gehakte peterselie,
  • 100 gram mayonaise,
  • 1 gelatine blad,
  • 1 zout, peter iets sojasaus.,
  • 1 rucola sla

Bereiding

  • Deze carpaccio is gemaakt van zoals de naam omschrijft, hele kippeneieren. We hebben deze eieren door een speciaal procedé zo weten te homogeniseren dat het ei qua structuur en mondgevoel ook na het invriezen blijft zoals het hoort. Fortuna heeft natuurlijk de ervaring en knowhow in huis om het product ook na het snijden qua structuur in tact te houden.  Een carpaccio voor als je een dag geen vlees wilt en ook een carpaccio die perfect gecombineerd kan worden met een salade, op een broodje op een pannenkoek en natuurlijk kun je het ook gewoon combineren met vlees. Ei carpaccio, je kunt ook gaan voor een zoete variant.

  • Kook de quinoa in ruim water (1deel quinoa : 2.5 liter water) in ongeveer 10 minuten beetgaar. Laat het afkoelen. Snijd ondertussen de ui, de komkommer en de appel en brunoise. Hak de koriander en peterselie. Week het gelatineblad in koud water. Maak de gelatine in iets vocht warm en meng deze vloeistof met de mayonaise, roer vervolgens de kruiden en appel en komkommer hierdoor, voeg de quinoa toe en meng het geheel. Breng op smaak met zout peper en sojasaus. Doe de quinoa salade vulling in een spuitzak. 

  • Neem het portie eicarpaccio en maak rolletjes van de plakjes. Leg op het bord een mayonaise saus met Jalapeno-peper en sojasesamdressing. Vervolgens ziet u een geheel ander gerecht met de zelfde ingrediënten. 

  • Het rolletje vullen met ossenworst, een lekkere martinosaus er bij smullen maar.  

Terug naar boven