Waarom de Vitello niet eens te gebruiken bij een bittergarnituur? U haalt de plakjes van elkaar en deze bij elkaar drukken/vouwen, vervolgens legt u deze plakjes op een groot bord, of een stuk vetvrij papier. Tijdens het maken van deze hapjes aan tafel, vertelt u de mensen wat u doet en waarom u dit doet. Het papier of het bord instrijken met een goede olijfolie, hierop Balsamico-creme “strepen” ( u maakt als het ware een schilderij) en “Tonijn-mayonaise”, vervolgens de plakjes Vitello hierop neerleggen, afmaken met tonijnsaus, bestrooien met rucola sla, takje peterselie, kappertjes en eventueel wat oude kaasrasp en pijnboompitjes. Ieder plakje voorzien van een vorkje en uw gasten kunnen een hapje nemen.
Fortuna snijdt de Vitello in een mooie cirkel passend op een bord, deze is in een handomdraai te neer te leggen en af te maken. Wat ook kan is, pak de plakjes van de cirkel eens een voor een op en dresseer deze eens anders op het bord, het resultaat zal prachtig zijn.
De Tonijn (inclusief de olie) en de Kappertjes fijn draaien in de blender of met een goede staafmixer, mayonaise en slagroom toevoegen, het geheel nogmaals goed mengen en uw saus is klaar.
Beeld: © Mevr. Yan Creative Studio