Carpaccio voorgerecht

Ingrediënten

Bereiding

  • De langste dag is al weer geweest en toch ligt de hele zomer nog voor ons. De vakanties barsten straks los en de hogere temperaturen vragen om een lichte en koele lunch. Wat is er dan lekkerder dan een overheerlijke frisse fluweelzachte Carpaccio. Je kunt deze ‘s middags eten op een lekker hard broodje, of als schitterend voorgerecht op de Venetiaanse wijze vanuit Harry’s Bar. Op deze manier heb je een super eenvoudig voorgerecht, met daarbij een pure smaaksensatie van verfijnd en botermals rundvlees. 

  • Neem een diepvries portie Fortuna Ossenhaas carpaccio en leg dit op een groot bord. Tijdens het ontdooien kunt u een eigengemaakte mayonaise kloppen of een truffelsaus maken. De overlevering verteld dat de Carpaccio die voor het eerst gemaakt werd in Harry’s Bar in Venetië vergezeld ging van een saus die gemaakt was van eidooiers, mosterd, iets citroensap, worchestershire saus en olijfolie, dus?..... mayonaise. 

  • Als de carpaccio lekker op temperatuur is (rond de 18 graden is optimaal) de saus er over dresseren en dan de carpaccio afmaken met iets Parmezaan kaas. In principe hoeft er dan al niet veel meer aan te gebeuren. 

  • We weten dat heel veel mensen wel houden van al die andere lekkere zaken bij de carpaccio, u weet wel, rucola sla, pijnboompitjes enzovoort. Uiteraard gaat u dan lekker naar uw eigen smaak te werk. 

  • Een krokante Ciabatta doorsnijden en beleggen met Fortuna Regular Carpaccio. 

  • Vervolgens hierop wat sla dresseren, gekookt ei zongedroogd tomaatje. 

  • Afmaken met iets truffelmayonaise of de iets zuriger Belgische mayonaise. 

Terug naar boven