Carpaccio au Vinaigrette

Ingrediënten

  • Supermals rundvlees zonder vet en andere ongewenste delen (bijvoorbeeld ossenhaas).
  • Verschillende soorten sla.
  • Jonge Parmezaanse kaas of licht geroosterde pijnboompitten of fijngehakte peterselie.
  • 25 gram Franse mosterd
  • 20 ml Graanazijn
  • 15 ml Olijfolie
  • Supermals rundvlees zonder vet en andere ongewenste delen (bijvoorbeeld ossenhaas).,
  • Verschillende soorten sla.,
  • Jonge Parmezaanse kaas of licht geroosterde pijnboompitten of fijngehakte peterselie.,
  • 25 gram Franse mosterd,
  • 20 ml Graanazijn,
  • 15 ml Olijfolie

Bereiding

  • Verpak het rundvlees in folie en leg het in de koelcel of laat het licht aanvriezen. Schik in het midden van een groot bord een rozetje van verschillende soorten sla. Snijd het vlees op de snijmachine in papierdunne plakjes. Leg de plakjes om de sla op het bord, zodanig dat de plakjes iets overlappen. Maak de vinaigrette door alle hiervoor benodigde ingrediënten goed met elkaar te vermengen. Besprenkel nu het vlees en de sla met de vinaigrette. Bestrooi het geheel vervolgens met dun geschaafde schilfers jonge Parmezaanse kaas ook vervangen door geroosterde pijnboompitten of fijngehakte peterselie. Garneer de sla af met een dun schijfje citroen.

  • Tip; als u de klanten het bord van te voren laat brengen en deze in de koelcel plaats en daar de Carpaccio au Vinaigrette op snijd verpakt in aluminiumfolie kan de klant het bord zo in zijn koelkast plaatsen en daarna uitserveren tijdens het feestje.

Terug naar boven