Carpaccio met speciale dressing

Ingrediënten

  • Supermals rundvlees, zonder vet en andere ongerechtigheden (bijvoorbeeld runderhaas of kogelbiefstuk). Verschillende soorten sla.
  • 20 ml Citroensap
  • 20 ml Witte wijnazijn
  • 300 ml Koudgeperste olijfolie
  • 300 ml Sojaolie (olie met veel onverzadigde vetzuren, de kleur is licht geel)
  • 50 ml Notenolie
  • 10 gram Scherpe mosterd
  • 45 gram Verse of diepvries basilicum
  • 10 gram Verse of diepvries dille
  • 5 gram Verse of diepvriesdragon
  • 230 ml Koud water
  • Supermals rundvlees, zonder vet en andere ongerechtigheden (bijvoorbeeld runderhaas of kogelbiefstuk). Verschillende soorten sla.,
  • 20 ml Citroensap,
  • 20 ml Witte wijnazijn,
  • 300 ml Koudgeperste olijfolie,
  • 300 ml Sojaolie (olie met veel onverzadigde vetzuren, de kleur is licht geel),
  • 50 ml Notenolie,
  • 10 gram Scherpe mosterd,
  • 45 gram Verse of diepvries basilicum,
  • 10 gram Verse of diepvries dille,
  • 5 gram Verse of diepvriesdragon,
  • 230 ml Koud water

Bereiding

  • Weeg eerst al deze ingrediënten af. Meng citroensap, wijnazijn, olijfolie, sojaolie, notenolie, mosterd en koud water met een gard of keukenmachine goed onder elkaar. Kruiden pas toevoegen als rest is gemengd. Gebruik 25 ml van deze carpaccio dressing om 150 gram vlees te besprenkelen

  • Verpak het super malse rundvlees in glasfolie en leg het in de koelcel de dieptekoeling of laat het licht aanvriezen. Schik in het midden van een groot plat bord een rozetje van verschillende soorten sla. Snijd het vlees (150 gram per bord) op een snijmachine in papierdunne/flinterdunne plakjes. Leg de plakjes om de sla op het bord, zodanig dat de plakjes elkaar iets overlappen, besprenkel het geheel met 25 ml carpaccio dressing per bord.

  • Presenteer deze carpaccio met dressing op een mooi groot plat bord in de toonbank. Informeer de consument over de verschillende mogelijkheden. U kunt opgemaakte borden verkopen, maar ook de bestanddelen apart. Het rundvlees op plastic velletjes snijden bij -2˚C; de schijfjes naast elkaar leggen. De dressing kunt u in een bakje apart bij leveren.

Terug naar boven