Verschillende marinades
Ingrediënten
-
Vlezige varkensribbetjes met het ribbeentje er nog aan, in stukken snijden van ongeveer 5 cm
-
GEMBER-KETJAP MARINADE
-
250 ml zonnebloemolie
-
300 gram zoete ketjap
-
6 teentjes geperste knoflook
-
KNOFLOOK-KRUIDEN MARINADE
-
250 ml gewone olijfolie
-
6 teentjes knoflook in dunne plakjes snijden
-
115 ml vers citroensap
-
10 gram gedroogde oregano
-
3 gram vers gemalen peper
-
15 gram Tabasco of andere pittige pepersaus
-
HONING-SHERRY MARINADE
-
75 gram honing
-
150 ml medium sherry
-
75 ml appelazijn (of andere zacht smakende azijn)
-
150 ml zonnebloemolie
-
3 teentjes geperste knoflook
-
3 gram gedroogde rozemarijn
-
3 gram witte peper
-
PIKANTE MARINADE
-
150 gram Worcestershiresaus
-
150 ml olijfolie of zonnebloemolie
-
2 gesnipperde rode pepers (de meeste zaadjes verwijderen)
-
4 teentjes knoflook fijngesnipperd
-
75 ml rode wijnazijn
-
TOMATEN-GEMBERMARINADE
-
150 ml zonnebloemolie
-
200 gram (hot)tomatenketchup
-
100 ml gembersiroop
-
10 gram tabasco of andere pittige pepersaus
-
4 teentjes geperste knoflook
-
BALSAMICO MARINADE
-
150 ml rode balsamicoazijn
-
150 ml gewone olijfolie
-
4 teentjes geperste knoflook
-
3 gram gemalen witte peper
-
2,5 gram gedroogde tijm
-
Vlezige varkensribbetjes met het ribbeentje er nog aan, in stukken snijden van ongeveer 5 cm,
-
GEMBER-KETJAP MARINADE,
-
250 ml zonnebloemolie,
-
300 gram zoete ketjap,
-
6 teentjes geperste knoflook,
-
KNOFLOOK-KRUIDEN MARINADE,
-
250 ml gewone olijfolie,
-
6 teentjes knoflook in dunne plakjes snijden,
-
115 ml vers citroensap,
-
10 gram gedroogde oregano,
-
3 gram vers gemalen peper,
-
15 gram Tabasco of andere pittige pepersaus,
-
HONING-SHERRY MARINADE,
-
75 gram honing,
-
150 ml medium sherry,
-
75 ml appelazijn (of andere zacht smakende azijn),
-
150 ml zonnebloemolie,
-
3 teentjes geperste knoflook,
-
3 gram gedroogde rozemarijn,
-
3 gram witte peper,
-
PIKANTE MARINADE,
-
150 gram Worcestershiresaus,
-
150 ml olijfolie of zonnebloemolie,
-
2 gesnipperde rode pepers (de meeste zaadjes verwijderen),
-
4 teentjes knoflook fijngesnipperd,
-
75 ml rode wijnazijn,
-
TOMATEN-GEMBERMARINADE,
-
150 ml zonnebloemolie,
-
200 gram (hot)tomatenketchup,
-
100 ml gembersiroop,
-
10 gram tabasco of andere pittige pepersaus,
-
4 teentjes geperste knoflook,
-
BALSAMICO MARINADE,
-
150 ml rode balsamicoazijn,
-
150 ml gewone olijfolie,
-
4 teentjes geperste knoflook,
-
3 gram gemalen witte peper,
-
2,5 gram gedroogde tijm
Bereiding
-
Maak de teentjes knoflook schoon, en snipper ze fijn . Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en meng alles goed met een garde door elkaar.
-
De Spare ribs inwrijven met de marinade; doe dit voor de hygiëne bij voorkeur met plastic wegwerphandschoenen. De Spare ribs met plastic folie erover en 24 uur in de koelcel laten marineren.
-
De Spare ribs in een voorverwarmde oven/steamer bij 150˚C garen tot een kerntemperatuur van 75˚C is bereikt. In plaats van de hierboven beschreven garing kan men ook de Spare ribs bereiden in een vacuüm zak in de kookketel of in een combikast bij een omgevingstemperatuur van 80˚C tot een kerntemperatuur van 75˚C is bereikt. Daarna uit het vacuüm nemen. Laten afkoelen en in de grill even krokant grillen.
-
De bereide Spare ribs in de koelcel bewaren bij 1 tot 2 graden C. Bij voorkeur gevacumeerd om uitdroogverlies en kruidbesmetting te voorkomen.
-
Presenteer het product in de toonbank. Zorg voor goed gevulde en schone schalen. Als het product nog niet bekend is, laat er dan ook eens van proeven en breng het als een typisch ambachtelijk product.
-
Foto : ©Elena Veselova/Shutterstock.com
Bekijk ook andere recepten