Kipfilet gevuld met gearomatiseerde boter met amandel/schilfers
-
Home
-
Recepten
-
Kipfilet gevuld met gearomatiseerde boter met amandel/schilfers
Kipfilet gevuld met gearomatiseerde boter met amandel/schilfers
Ingrediënten
-
Winkelklare kipfiletlapjes van circa 125 gram. Deze lapjes insteken/insnijden met een goed scherp mes, zodat een zakje ontstaat (te vergelijken met het insnijden van lapjes vlees voor cordon bleu)
-
1 kg Zachte ongezouten boter
-
20 gram Keukenzout
-
5 gram Witte peper
-
2 gram Nootmuskaat
-
400 gram Gekookte ham, door de 4 mm plaat gedraaid
-
100 gram Geraspte jonge Goudse kaas
-
500 gram Geschaafde schilfers amandelen
-
1 gram Ge(vries)droogde basilicum
-
0,5 gram Gemberpoeder
-
Winkelklare kipfiletlapjes van circa 125 gram. Deze lapjes insteken/insnijden met een goed scherp mes, zodat een zakje ontstaat (te vergelijken met het insnijden van lapjes vlees voor cordon bleu),
-
1 kg Zachte ongezouten boter,
-
20 gram Keukenzout,
-
5 gram Witte peper,
-
2 gram Nootmuskaat,
-
400 gram Gekookte ham, door de 4 mm plaat gedraaid,
-
100 gram Geraspte jonge Goudse kaas,
-
500 gram Geschaafde schilfers amandelen,
-
1 gram Ge(vries)droogde basilicum,
-
0,5 gram Gemberpoeder
Benodigheden
- Kunstdarmen: ondoorlaatbare kunstdarmen kaliber 50/60 mm (behandelen volgens de instructie op de verpakking)
- Cocktailprikkers
- Spuitzak met grote opening
Bereiding
-
Weeg alle ingrediënten voor de crème vulling af. Meng alle ingrediënten op kamertemperatuur goed onder elkaar tot ze goed verdeeld zijn door de massa.
-
De crème zonder luchtinsluiting via de stopmachine in de darmen stoppen; strak afvullen en strak afbinden.
-
Deze crème (ook wel gearomatiseerde boter genoemd) blijft 1 week goed in de koelcel en tot 2 maanden in de diepvries.
-
De crème vulling in een spuitzak doen en het mengsel in de ingesneden kipfilet spuiten. De opening van het ingesneden lapje afsluiten met een cocktailprikker en de rand afgarneren met gedroogde peterselie.
-
Presenteer deze gevulde kipfilets in de toonbank met een aanduiding van de soort ingrediënten die in de crème is verwerkt. Zorg dat de schalen goed gevuld zijn en dat er een schone vleestang bij licht.
-
5 á 10 minuten zachtjes om en om braden.
-
Bekijk ook andere recepten