Cordon bleu met lichtgedroogde rauwe hamvulling

Ingrediënten

  • 20 stuks winkelklare corden bleu's van rib of haaskarbonade.
  • 500 gram Incourante delen luchtgedroogde rauwe ham (door de 3 mm plaat gemalen)
  • 300 gram Gemalen of geraspte belegen Edammer kaas
  • 200 gram Rinse appelstroop
  • 100 gram Bloem
  • 10 Eieren of doorhaaleiwit
  • 400 gram Blank paneermeel
  •   Vers gemalen witte peper (uit de molen) Houten cocktailprikkers eventueel een spuitzak met grote opening. 
  • 20 stuks winkelklare corden bleu's van rib of haaskarbonade.,
  • 500 gram Incourante delen luchtgedroogde rauwe ham (door de 3 mm plaat gemalen),
  • 300 gram Gemalen of geraspte belegen Edammer kaas,
  • 200 gram Rinse appelstroop,
  • 100 gram Bloem,
  • 10 Eieren of doorhaaleiwit,
  • 400 gram Blank paneermeel,
  •   Vers gemalen witte peper (uit de molen) Houten cocktailprikkers eventueel een spuitzak met grote opening. 

Benodigheden

  • Houten cocktailprikkers eventueel een spuitzak met grote opening. 
  • Eventueel een spuitzak met grote opening. 

Bereiding

  • Weeg de grondstoffen voor de vulling nauwkeurig af. Meng de ingrediënten voor de vulling (ham, kaas en appelstroop) goed door elkaar tot een licht bindende massa.

  • Elke open gesneden cordon bleulapje met ca. 50 gram ham vullen met een lepel of een spuitzak. De opening met een houten cocktailprikker dicht maken. De cordon bleu’s aan de buitenkant aan beide zijde licht bestrooien met grof gemalen witte peper uit de molen. De cordon bleu’s kunnen ongepaneerd worden verkocht. Men kan ze ook paneren: haal ze eerst door goed losgeklopt ei of doorhaaleiwit en tenslotte door het blanke paneermeel. Het paneerlaagje goed aandrukken.

Terug naar boven