Hamburger met luchtgedroogde rauwe ham/kaas en appelstroop

Ingrediënten

  • 1 kg Mager varkensvlees(SIII: grof ontzeend, mager vlees van schouder, ham of rib; zichtbaar vet ca. 5%)
  • 200 gram Incourante delen luchtgedroogde rauwe ham, in schilfers gesneden
  • 100 gram  Geraspte belegen Goudse kaas
  • 20 Heel dun gesneden plakjes van incourante delen luchtgedroogde rauwe ham  Let op de grootte van de plakjes, deze moeten om de burger gewikkeld kunnen worden.
  • 15 gram  Keukenzout
  • 3 gram  Witte peper
  • 1 gram  Foelie
  • 1 gram  Paprikapoeder(edelzoet)
  • 30 gram  Rinse appelstroop
  • 200 ml Room Culinair (van Campina Professionele: deze room bindt, geeft een romige smaak en schift niet).
  • 1 kg Mager varkensvlees(SIII: grof ontzeend, mager vlees van schouder, ham of rib; zichtbaar vet ca. 5%),
  • 200 gram Incourante delen luchtgedroogde rauwe ham, in schilfers gesneden,
  • 100 gram  Geraspte belegen Goudse kaas,
  • 20 Heel dun gesneden plakjes van incourante delen luchtgedroogde rauwe ham  Let op de grootte van de plakjes, deze moeten om de burger gewikkeld kunnen worden.,
  • 15 gram  Keukenzout,
  • 3 gram  Witte peper,
  • 1 gram  Foelie,
  • 1 gram  Paprikapoeder(edelzoet),
  • 30 gram  Rinse appelstroop,
  • 200 ml Room Culinair (van Campina Professionele: deze room bindt, geeft een romige smaak en schift niet).

Benodigheden

  • Ronde of ovale burgervorm

Bereiding

  • Scherpe, goed geslepen messen en de 10 of 15 mm plaat en de 3 mm plaat.

  • Vlees ontdoen van ongerechtigheden en zoveel mogelijk in eigrote stukken snijden. Bij 0°C koelen of licht aanvriezen in platte bakken. Bakken in de koelcel afdekken.

  • Kruiden/hulpstoffen nauwkeurig afwegen.

  • Rauwe ham schilfers in een weinig boter even aanbakken en laten afkoelen. Deze moeten koud worden verwerkt. Het varkensvlees door de 10 of 15 mm plaat draaien, de kruiden en hulpstoffen er losjes door mengen (behalve de gebakken ham schilfer en de geraspte kaas) en dan de massa door de 3 mm plaat draaien. Daarna gebakken afgekoelde ham schilfers en geraspte kaas toevoegen en mengen tot er een lichte binding is verkregen. Met een ijsknijper bolletjes van ca. 100 gram maken en iets plat drukken. Omwikkel elk plat bolletje met twee plakjes lucht gedroogde rauwe ham (kruiselings). Napersen in een burgervorm.

Terug naar boven