Struisvogel notensteak

Ingrediënten

  • Vleessnippers of incourante delen struisvogelvlees
  • 16 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 5 gram Hollandse ge(vries)droogde tuinkruiden
  • 65 gram Gebroken hazelnoten
  • 65 gram Gebroken ongezouten cashewnoten
  • 2 Eieren
  • Vleessnippers of incourante delen struisvogelvlees,
  • 16 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 5 gram Hollandse ge(vries)droogde tuinkruiden,
  • 65 gram Gebroken hazelnoten,
  • 65 gram Gebroken ongezouten cashewnoten,
  • 2 Eieren

Benodigheden

  • Grillsteakvorm (een vorm met tefloncoating)
  • Oriëntaalse decoratiemix

Bereiding

  • Gebruik goed geslepen, scherpe messen en platen. We gebruiken de 10 of 15 mm plaat en de 3 mm plaat.

  • Het vlees zorgvuldig van ongerechtigheden ontdoen (met name wat zenen; overigens bevat het vlees nauwelijks vet) en zoveel mogelijk in eigrote stukken snijden. Bij 0˚C koelen of licht aanvriezen in platte bakken. In de cel plaatsen en afdekken met vetdicht papier of plastic folie.

  • Kruiden en hulpstoffen nauwkeurig afwegen.

  • De noten niet te fijn maken, anders geven ze een bitter smaakeffect. Het vlees eerst door de 10 of 15 mm plaat draaien. Daarna alle ingrediënten (behalve de noten) er losjes door mengen. Dan alles door de 3-mm plaat draaien. Vervolgens het gehakt vermengen met het notenmengsel tot er een lichte binding is verkregen. Maak met een ijsknijper balletjes van 100 à 150 gram. Napersen met de grillsteakvorm. De rand afgarneren met oriëntaalse decoratiemix en een paar noten. Presenteer deze notensteaks op zwarte schalen. Zorg voor schone vleestangen. Geef de consument een bereidingsadvies mee.

Terug naar boven