Runderworstjes met zeekraal

Ingrediënten

  • Rundvlees voor gehakt R III (mager rundvlees, niet ontzeend rundvlees; zichtbaar vet 15%)
  • 10 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 20 gram Franse mosterd
  • 1 gram Ge(vries)droogde wilde marjolein, lijkt veel op oregano
  • 1 gram Ge(vries)droogde zeealsen, is een soort mint (heeft een citroenachtige smaak)
  • 2 ml Vers citroensap
  • 1 Eieren
  • 100 ml  Koksroom(deze schift niet en is diepvries bestendig)
  • 1 gram Ge(vries)droogde zeekraal of zouterik(heeft een zilte smaak
  • 250 gram  Geraspte belegen Goudse kaas
  • 100 gram  Gebakken Zeeuwse spek, door de 3 mm plaat malen
  • 2 dl  Mon chou
  • Rundvlees voor gehakt R III (mager rundvlees, niet ontzeend rundvlees; zichtbaar vet 15%),
  • 10 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 20 gram Franse mosterd,
  • 1 gram Ge(vries)droogde wilde marjolein, lijkt veel op oregano,
  • 1 gram Ge(vries)droogde zeealsen, is een soort mint (heeft een citroenachtige smaak),
  • 2 ml Vers citroensap,
  • 1 Eieren,
  • 100 ml  Koksroom(deze schift niet en is diepvries bestendig),
  • 1 gram Ge(vries)droogde zeekraal of zouterik(heeft een zilte smaak,
  • 250 gram  Geraspte belegen Goudse kaas,
  • 100 gram  Gebakken Zeeuwse spek, door de 3 mm plaat malen,
  • 2 dl  Mon chou

Benodigheden

  • Pan & oven
  • Natuurdarmen; varkensdarmen kal. 32/34 mm of schapensnaren kal. 20/22 mm
  • De messen moeten scherp zijn. We gebruiken de 10 of 15 mm plaat om voor te malen en de 3 mm plaat voor af te malen.

Bereiding

  • Het rundvlees voor gehakt vers sorteren, goed van stempels, zenen, e.d. ontdoen. Dan in eigrote stukken snijden goed koelen bij 0°C of licht aanvriezen. Om hygiënische redenen is afdekken met plastic folie gewenst.

  • Kruiden en hulpstoffen nauwkeurig afwegen en gereed zetten, ook voor de variaties.

  • Het rundvlees eerst grof voormalen door de 10 of 15 mm plaat. Kruiden en hulpstoffen toevoegen en er losjes door mengen. Dan de massa door de 3 mm plaat malen en namengen tot er een lichte binding is verkregen.

  • Breng het deeg  - zonder luchtinsluiting - in de stopmachine en stop de natuurdarmen (tevoren goed uitstrijken) op 100 tot 150 gram (naar keuze). Draai ze kettingsgewijs af, zodat ze aan elkaar blijven zitten.

  • Presenteer deze runderworstjes met zeekraal in de toonbank. Op schalen in de toonbank met prijs en naamaanduiding.Laat uw klanten eens proeven van deze nieuwe gerechten .

  • De boter of margarine tegelijk met de runderworstjes en iets water in de braadpan doen. De worstjes bij voorkeur met deksel op de pan gedurende 10 á 15 minuten garen op niet te hoog vuur. Deksel verwijderen en vervolgens op hoogvuur de runderworstjes de gewenste braadkleur geven. Tijdens het braden nooit in de worst prikken. De worstjes kunnen ook worden gegrild, gebarbecued of bij een buffet worden geserveerd.

Terug naar boven