Winkel klare plakjes kalkoenborst van ca 0,5 cm dik. Plakjes kalkoen op een plastic folie leggen
Daarop een dun laagje bladspinazie leggen. Bladspinazie vers blancheren; diepvries blad spinazie ontdooien; in beide gevallen zeer goed laten uitlekken.
Op de spinazie gelijkmatig een laagjes kruidenkaas (die iets smeuïg is gemaakt) uitstrijken. Kruidenkaas (Rambol Om kruidenboter iets smeuïg te maken kunnen we er wat room door doen
Dichtrollen met plastic folie zodat we een gelijkmatig rolletje krijgen. Iets laten opstijven in de koelcel.
Gelijkmatige porties snijden (zoals slavinken) van ongeveer 120 gram per stuk. Presenteer deze kalkoen veka’s op schalen in de toonbank met een mooie garnering, met prijs en naamaanduiding. Zorg dat de schalen altijd goed gevuld zijn en dat er altijd een schone vleestang bij is. Halflege schalen verkopen niet.