Pinda kalkoengehaktschijf met pindakaas

Ingrediënten

  • 7 kg Kalkoensnippers, zonder grove zenen, kraakbeen en bloederige vleesdelen
  • 3 kg Kalkoenvel, zonder veren/stoppels De grondstoffen goed koelen of licht aanvriezen
  • 14 gram Keukenzout
  • 2 gram Witte peper
  • 1 gram Foelie
  • ¼ gram Kardemom
  • ¼ gram Kerrie
  • 20 gram Pindakaas
  • 1 Ei
  •   kleurbehoudend middel, de hoeveelheid die op de verpakking staat aangegeven
  • Plakjes Chester kaas (= Engelse kaas gemaakt van volle koemelk).
  • oranje paneermeel
  • 7 kg Kalkoensnippers, zonder grove zenen, kraakbeen en bloederige vleesdelen,
  • 3 kg Kalkoenvel, zonder veren/stoppels De grondstoffen goed koelen of licht aanvriezen,
  • 14 gram Keukenzout,
  • 2 gram Witte peper,
  • 1 gram Foelie,
  • ¼ gram Kardemom,
  • ¼ gram Kerrie,
  • 20 gram Pindakaas,
  • 1 Ei,
  •   kleurbehoudend middel, de hoeveelheid die op de verpakking staat aangegeven,
  • Plakjes Chester kaas (= Engelse kaas gemaakt van volle koemelk).,
  • oranje paneermeel

Benodigheden

  • ronde hamburgervorm

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. De kalkoen grondstoffen draaien we eerst door de 10 mm plaat, mengen alle kruiden en hulpstoffen er onder en draaien het af door de 3 mm plaat, goed namengen tot er een lichte binding is verkregen.

  • •    met een ijsknijper vormen we balletjes van 50 gram per stuk•    rol de balletjes door het oranje paneermeel•    afpersen in de ronde hamburgervorm•    tussen 2 balletjes leggen we telkens een plakjes Chester kaas•    Het geheel nogmaals samen persen in de ronde hamburgervorm

  • Presenteer deze kalkoen veka’s op schalen in de toonbank met een mooie garnering, met prijs en naamaanduiding. Zorg dat de schalen altijd goed gevuld zijn en dat er altijd een schone vleestang bij is. Half legen schalen verkopen niet.

Terug naar boven