runder spiezen, met zelfgemaakte speciale marinade
-
Home
-
Recepten
-
runder spiezen, met zelfgemaakte speciale marinade
runder spiezen, met zelfgemaakte speciale marinade
Ingrediënten
-
Winkelklare blokjes mals rundvlees (voor spiezen)Schijfjes courgetteSchijfjes rode ui Voor ca. 75 spiezen
-
80 gram Gemalen koriander
-
40 gram Gemalen komijn
-
880 gram Grove pindakaas
-
200 gram Heldere honing
-
500 ml Aardnotenolie
-
Geraspte schil van 4 citroenen
-
Sap van 8 citroenen
-
Winkelklare blokjes mals rundvlees (voor spiezen)Schijfjes courgetteSchijfjes rode ui Voor ca. 75 spiezen,
-
80 gram Gemalen koriander,
-
40 gram Gemalen komijn,
-
880 gram Grove pindakaas,
-
200 gram Heldere honing,
-
500 ml Aardnotenolie,
-
Geraspte schil van 4 citroenen,
-
Sap van 8 citroenen
Bereiding
-
Het vlees in blokjes van ca. 2 ½ cm snijden. Van de courgette eb rode ui schijfjes snijden te grootte van de blokjes vlees, zodat ze er aan de spies niet echt uit het vlees steken. De ingrediënten voor de marinade nauwkeurig afwegen, goed door elkaar mengen, dan het vlees in de bak met marinade leggen en er ca. 1 uur in laten liggen; de massa regelmatig omscheppen (langer mag ook).
-
Een blokje vlees de ene keer afgewisseld met een schijfje courgette en de andere keer een schijfje rode ui (courgette en ui niet naast elkaar dus).
-
Bekijk ook andere recepten