Geschnetzeltesschotel met bonte groente
Geschnetzeltesschotel met bonte groente
Ingrediënten
-
Malse reepjes rundvlees; gebruik zo vers mogelijk mals, ontzeend vlees; licht aanvriezen en op de snijmachine in plakken vna 1/2 cm dikte snijden. Daarna in reepje van 1/2 cm breed en hoog snijden.
-
15 ml Zonnebloemolie
-
10 ml Citroensap
-
5 ml Ketjap manis
-
2 gram Paprikapoeder (edelzoet)
-
1 gram Chilipoeder
-
½ gram Kerriepoeder
-
2 gram Witte peper
-
10 gram Keukenzout
-
25 gram Geschaafde amandelen Deze gewichten zijn uitgelekt gewicht:
-
100 gram Sperziebonen uit blik/glas
-
100 gram Maïskorrels uit blik (zoetzuur)
-
100 gram Champignons uit glas/blik(niet te groot,eventueel klein snijden)
-
100 gram Verse uien, kleingesneden en geblancheerd
-
Malse reepjes rundvlees; gebruik zo vers mogelijk mals, ontzeend vlees; licht aanvriezen en op de snijmachine in plakken vna 1/2 cm dikte snijden. Daarna in reepje van 1/2 cm breed en hoog snijden.,
-
15 ml Zonnebloemolie,
-
10 ml Citroensap,
-
5 ml Ketjap manis,
-
2 gram Paprikapoeder (edelzoet),
-
1 gram Chilipoeder,
-
½ gram Kerriepoeder,
-
2 gram Witte peper,
-
10 gram Keukenzout,
-
25 gram Geschaafde amandelen Deze gewichten zijn uitgelekt gewicht:,
-
100 gram Sperziebonen uit blik/glas,
-
100 gram Maïskorrels uit blik (zoetzuur),
-
100 gram Champignons uit glas/blik(niet te groot,eventueel klein snijden),
-
100 gram Verse uien, kleingesneden en geblancheerd
Bereiding
-
Werk met zo vers mogelijk vlees, groenten, e.d. Verwerk alles zo koud mogelijk. Meng niet met de handen, maar met schoon gereedschap. Versheid, koelheid en goede hygiëne bevorderen de kwaliteit en de houdbaarheid van het eindproduct.
-
Weeg kruiden/hulpstoffen en groenten af en zet ze apart gereed.
-
Laat sperziebonen, maïskorrels en champignons goed uitlekken (in een vergiet). Grote sperziebonen verkleinen. De gesneden ui blancheren en goed laten uitlekken.
-
De reepjes vlees goed vermengen met de zonnebloemolie, citroensap en ketjap. Dan de andere kruiden, zout, geschaafde amandelen en alle groenten er luchtig door mengen tot die goed is verdeeld over de massa. Presenteer dit product op een zwarte schaal in de toonbank, eventueel met extra garnering, met prijs en naamaanduiding. Zorg dat er altijd een schone vleestang zichtbaar is en dat de schaal altijd goed gevuld is (halflege schalen verkopen niet).Verwarm de wok of hapjespan op hoog vuur. Schenk en dan 2 eetlepels olie in en laat deze heet worden. Bak hierin het geschnetzeltes in 5 tot 10 minuten op matig vuur, terwijl we al die tijd de massa voortdurend luchtig blijven omscheppen. Roer daarna ca. 3 eetlepels crème fraiche er door en verwarm de massa nog ca. 1 minuut. Breng daarna het gerecht over in een voorverwarmde schaal en strooi er fijngehakte peterselie over. Serveer er op smaak gebrachte rijst of macaroni bij.
-
Bekijk ook andere recepten