Runder Atlanta burgers
Ingrediënten
-
Mager rundvlees R III (niet ontzeend mager rundvlees, zichtbaar vet ca. 15%)
-
15 gram Keukenzout
-
1,5 gram Witte peper
-
8 gram Kerriepoeder
-
2 gram Knoflookpoeder
-
5 gram Gedroogde ui (niet voor weken, droog verwerken)
-
8 gram Suiker
-
25 gram Tarwe bloem
-
15 ml Droge sherry
-
30 ml Sojasaus zoete
-
60 ml Kokosnootmelk(uit blik)
-
Voor een pittige smaak eventueel enkele druppels tabasco of chilisaus.
-
Desgewenst decoratiemix om het randje van de burger te garneren.
-
Mager rundvlees R III (niet ontzeend mager rundvlees, zichtbaar vet ca. 15%),
-
15 gram Keukenzout,
-
1,5 gram Witte peper,
-
8 gram Kerriepoeder,
-
2 gram Knoflookpoeder,
-
5 gram Gedroogde ui (niet voor weken, droog verwerken),
-
8 gram Suiker,
-
25 gram Tarwe bloem,
-
15 ml Droge sherry,
-
30 ml Sojasaus zoete,
-
60 ml Kokosnootmelk(uit blik),
-
Voor een pittige smaak eventueel enkele druppels tabasco of chilisaus.,
-
Desgewenst decoratiemix om het randje van de burger te garneren.
Bereiding
-
Verse grondstoffen sorteren en ontdoen van stempels, zenen en andere ongerechtigheden; let op het vetpercentage. Het vlees in kleine stukken snijden en in platte bakken goed koelen tot 1˚C of licht aanvriezen. Kruiden e.d. afwegen en gereed zetten. Zorg voor goed geslepen en scherpe messen en platen; 10 en 3 mm plaat .Het vlees door de 10 mm plaat grof voormalen en alle kruiden en hulpstoffen er losjes onder mengen. Dan de massa door de 3 mm plaat malen, kort namengen tot er een lichte binding is. Maak met een ijsknijper bolletjes deeg van ca. 100 gram en breng die in de vorm. De zijrand van de burger eventueel garneren met de mix en de burger op een groene onderlegger brengen en in de toonbank presenteren.
-
Bekijk ook andere recepten