Knapperige kiphapjes

Ingrediënten

  • 10 winkelklare kipfilets, diagonaal in vijf repen gesneden.
  • 5 Eieren, losgeklopt
  • 2 gram Zwarte peper
  • 3 gram Mosterdpoeder
  • 2 teentjes Knoflook, uitgeperst
  • 400 gram Verkruimelde cornflakes
  • 10 winkelklare kipfilets, diagonaal in vijf repen gesneden.,
  • 5 Eieren, losgeklopt,
  • 2 gram Zwarte peper,
  • 3 gram Mosterdpoeder,
  • 2 teentjes Knoflook, uitgeperst,
  • 400 gram Verkruimelde cornflakes

Bereiding

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af.

  • Roer ei, knoflook en mosterdpoeder in een ronde mengkom door elkaar. Klop deze massa met een garde tot een gladde substantie. Leg de reepjes kip in het mengsel, laat het mengsel even inwerken op de reepjes vlees. De reepjes wat laten uitdruipen en daarna door de fijn verkruimelde cornflakes rollen. Schud de overtollige kruimels eraf.

  • Presenteer deze knapperige kiphapjes op een zwarte of witte stenen schalen. Zet er een aanduiding bij dat het gaat om een gerecht voor kinderen. Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheptangen.

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier. Leg de stukjes kip op de bakplaat, schuif die in de voorverwarmde oven en bak de stukjes vlees in 10 tot 15 minuten gaar tot ze krokant en goudbruin zijn. De krokante vleeshapjes moeten wel warm worden gegeten, met een dipsaus. Dat is smullen.

Terug naar boven