Gevulde entrecôte met ham, Gruyère kaas en pecannoten

Ingrediënten

  • 10 Winkelklare entrecôtelapjes*
  • De entrecôtelapjes van ca. 130 gram snijden we van de dunne lende, zonder ketting. Als de lende aan de brede kant is, snijden we die doormidden.
  • Eventueel de vetrand om de 5 cm insnijden, zodaHet vlees niet gaat krullen bij het bakken. Snij de lapjes op zo’n dikte dat men ze met een scherp mes overlangs kan insnijden en het geheel kan openklappen.
  • 10 plakjes Gekookte ham
  • 10 plakjes Gruyère kaas
  • 30 stuks Pecannoten (10 x 3 stuks) *
  • 300 gram Milde mosterd
  • 40 gram Citroensap
  • 50 gram Fijngehakte bieslook
  • 50 gram Vers gehakte peterselie
  •   Zout en peper
  • Olijfolie
  • 10 Winkelklare entrecôtelapjes*,
  • De entrecôtelapjes van ca. 130 gram snijden we van de dunne lende, zonder ketting. Als de lende aan de brede kant is, snijden we die doormidden.,
  • Eventueel de vetrand om de 5 cm insnijden, zodaHet vlees niet gaat krullen bij het bakken. Snij de lapjes op zo’n dikte dat men ze met een scherp mes overlangs kan insnijden en het geheel kan openklappen.,
  • 10 plakjes Gekookte ham,
  • 10 plakjes Gruyère kaas,
  • 30 stuks Pecannoten (10 x 3 stuks) *,
  • 300 gram Milde mosterd,
  • 40 gram Citroensap,
  • 50 gram Fijngehakte bieslook,
  • 50 gram Vers gehakte peterselie,
  •   Zout en peper,
  • Olijfolie

Benodigheden

  • Kwastje
  • Cocktailprikkers

Bereiding

  • Weeg de grondstoffen en de ingrediënten voor de vulling nauwkeurig af.

  • Meng alle ingrediënten voor de vulling/bestrijken goed onder elkaar (zo nodig op smaak brengen met peper en zout).

  • Sla de ingesneden lapjes open en bestrijk ze met een kwastje de binnenzijde gelijkmatig met dit mengsel.

  • Leg tussen een plakje kaas en ham 3 pecannoten en leg dat op de rechterhelft van het lapje.

  • Klap de entrecôte dicht en zet alles vast met 2 cocktailprikkers.

  • De buiten zijde bestrijken met olijfolie.Presenteer dit product op een zwarte schaal in de toonbank, eventueel met extra garnering, met prijs en naamaanduiding. Zorg dat er altijd een schone vleestang zichtbaar is en dat de schaal altijd goed gevuld is (halflege schalen verkopen niet).

Terug naar boven