De crepinettes (verse varkensnetjes) moeten goed gespoeld zijn in stromend koud water, zodat ze mooi blank en schoon zijn. Snijd de netjes in vierkante vormen
Blokjes asperge, blokjes ham, geraspte kaas, peterselie en nootmuskaat door het gehakt mengen tot er een goede binding is.
Plet de lapjes vlees op een schone werktafel.
Maak met een ijsknijper bolletjes gevuld gehakt van ca. 50 gram en leg dat op een lapje. Leg daarover weer een lapje vlees en druk dat iets aan. Verpak het geheel in een varkensnetje. Druk eventueel nog wat aan in een ronde of ovale hamburgervorm.
We kunnen deze crepinettes als veka’s brengen (op zwarte schaal). De consument kan het product bereiden zoals je een slavink bereidt.
Een ander mogelijkheid is gebakken te verkopen. Leg het product in een voorverwarmde oven van 90˚C tot de kerntemperatuur 70˚C is. Laat het op een schone ondergrond afkoelen en koel het door in de koelcel.
Dit product kan in drievaksbakjes voor oven of magnetron worden gepresenteerd in combinatie met asperges (of andere bijpassende groente) en gekookte aardappelen (of aardappelpuree) in de andere vakjes.Het bakje in oven of magnetron plaatsen en verhitten volgens gebruiksaanwijzing. Of uit het bakje overbrengen op een hittebestendig bord en in een voorverwarmde oven van 80˚C gedurende 30 minuten opwarmen. Het product moet in beide gevallen door en door verhit zijn.